22 Nisan 2009 Çarşamba

Neden ?

Neden insanlar elindekinin kıymetini,onu kaybettiğinde anlar hep? Neden hep bir vicdan azabı çekme heveslisiyiz?

Neden insanlar onu kazanmak için fırsatı varken kaybetmeyi seçer? Uğruna savaşılacak şeyler nelerdir ki şu 3günlük dünyada?

Neden insanlar sabretmeyi bilmez? Ama olur olmadık durumlarda anlamsız bir hareketlilik içindedir hep?

Neden insanlar onları sevenleri de sevmeyi denemez? İllaki sevmeyenin peşinden gider?Acı çekmek insan doğasında mı vardır yoksa bir ümit midir beklenen?

Neden insanlar pişman olacakları şeyleri bile bile yaparlar?

Neden köprüyü geçene kadardır bazı şeyler? Geldiği yoldan bir gün geri dönme ihtimali yok mudur yani? Neden bu ikiyüzlülük? Bu çıkar ilişkisi?

Neden başımıza kötü bir şey geldiğinde sanki sadece bizim başımıza gelmişçesine(hatta ufak da olsa ondan kötüsü yokmuşcasına) hemen sitem etmeye başlarız? Neden hep yine mi ben deriz?

Neden bizden daha kötü durumda olanları sadece belli günlerde hatırlarız?

Neden başkalarının bize yaşattığı kötü şeyleri biz de başkasına yaşatma eğilimindeyiz?

Neden aşk diye bir şey yok diye diye aşkın peşinden koşarız? Bir yandan bulma ümidimiz varken diğer yandan da eskiye takılıp kalmaktan vazgeçmeyiz?

Neden insanlar umdukları aşkı bulduklarında sadece cesaretini toplayamadığı için ya da sadece anlamsız bir çekingenlikten dolayı bunu bile bile,göz göre göre,içi acıya acıya yoksayıp acı çekmeye başlar? Bu elinde olmayan sebeplerden aşkını kaybedenlere haksızlık değil midir?

Neden insanlar hep beklemekten yanadır? 1dk sonrasını kim bilebilir? Doğru zaman nedir zaten? Kime göre doğru kime göre yanlış? Herkesin saati bir değil ki? Senin saatine göre doğru olan belki de benimkinde 5dk öncesiydi?


Neden geleceğimizi düşünmekten bugünümüzü yaşayamıyoruz? O gün geldiğinde de geçmişi kurcalayan insan değil midir zaten?

Neden bazen hayatımızla ilgili önemli kararlar başkasının 2dudağının arasında? Nerde kaldı o zaman istediğim hayatı yaşayacağım umudu? Adalet bu mudur?

Neden bazen orda olması gereken kişi senken,bir başkası senin yerine geçebiliyor?

Neden insanlar karşısındakinin içini değil de dışını bu kadar önemser? Görsellik bu kadar mı önemli? ya da Aşk yanına yakışan mıdır yoksa aklına yakışan mı?

Bu kadar geçmişe bağlı yaşayan insanların yenileşme çabaları neden?

Neden hayatı sorgulamadan yaşayamıyoruz? Neden?

Hiç yorum yok: