15 Eylül 2010 Çarşamba

Değişim Zamanı


Oldum olası değişikliklerden hiç haz etmem. Bir şeye alışmışsam onu bırakmamaya gayret ederim.Mesela şu aralar bilgisayarımla sorun yaşıyorum.Artık değiştirme vakti geldi ama o kadar alıştım ki bırakmak istemiyorum. Bir çok elektronik,teknolojik alette de bu böyle. Bırakamıyorum. Bir ruj mu beğendim? Yıllarca aynı rengi kullanabilirim :) Saçımın şekli ve rengi yıllardır aynı. Sadece biraz kısaltmak için kuaföre gidiyorum ama şekli aynı kalmak şartıyla:) Kıyafetlerimi o kadar seviyorum ki yıllardır aynı kiloda kaldım onda da bir değişiklik olmadı. Odamın şekli yıllardır aynı. Her şey yerli yerinde.Kımıldatmıyorum bile. Kütüphanemde sağ üst köşedeki kitap yıllardır orda. Bir kez masamdaki bazı şeyleri değiştirmeye çalıştım,değiştirdim de ama aradığımı bulamadım. Hemen eski haline getirdim :)Dışarı çıktığımda da hep aynı yerde yemek yerim ya da benzer tarzda yemekler olur.

Aslında geçtiğimiz güne kadar benim durumum bundan ibaretti. Ne oldu ben de bilmiyorum ama aniden değişim kararı aldım. Sıkıldığımı hissettim her şeyden.En önemlisi de kendimden sıkıldım. Yıllardır aynadaki aynı yüz,giydiğim aynı tip kıyafet,aynı makyaj ,hep aynı. Biraz değişiklik iyi gelir diye düşündüm ve işe saçımı değiştirmekten başladım.Yıllardır uzun olarak kullandığım saçımı kısacık kestirdim.Sanırım böylelikle kilidi açmış oldum ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. Birkaç gün sonra zayıflamaya karar verdim. Kıyafetlerimi beğenmemeye başladım. Aman Allah'ım ne oluyor bana böyle derken;kendimi,bugüne kadar hiç yemek istemediğim tadını da merak etmediğim bir yemeği yemek isterken buldum. Arkadaşımı da alıp hiç yemek yemediğim bir mekanda bu yemeği yedim.

Bu kadarcık şey bile o kadar iyi geldi ki anlatamam... Belki de bugüne kadar çok huzursuzdum ve bunun daha kötüye gitmesini engellemek için değişmekten kaçınıyordum. Ne olduğunu benim de bilmediğim bir şey beni bu duruma itti.Belki de doğru zaman buydu.Kim bilir? Bir kaç gün önceki ben ve yeni ben arasında dağlar kadar fark var.Bunu çevremdekiler de görmeye,hissetmeye başladı ve çok memnunum.Bir kaç güne kadar fiziksel değişiklikler de belirginleşmeye başlayacak ve umarım daha mutlu olacağım.Eskiye de kötü diyemiyorum ama değişim güzel şeymiş :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadar mutluluk getirdiğine göre tam zamanıymış(:
ben de düzensizlik içinde düzen kurmaya çalıştıım için kendime öyle kolay kolay vazgeçemem pek çok şeyden ama bazen de şaşılacak derecede elimin tersiyle itebilirim bütün kalıplaşmış şeyleri. iyi geliyor bünyeye. içinden nasıl geliyorsa öyle davranmak lazım.
mutluluğun, huzurun daim olsun (:

Kadina Dair dedi ki...

teşekkür ediyorum güzel dileklerin için :) aynısını ben de sana dilerim. Gerçekten tam zamanıymış.Değişmek iyi geliyor insana..