7 Temmuz 2009 Salı

Farkında mısınız?


1-2 sene önce televizyonlarda,radyolarda bangır bangır çağrı yapılan, sokaklardaki afişlere konu hakkında ilanlar yapıştırılan ,gazetelere reklamlar verilen "Küresel Isınma" olayı artık konuşulmuyor bile. Unutuldu gitti.



Zamanında çeşitli vakıfların da desteğiyle suyumuzu nasıl idareli kullanacağımıza dair güzel reklamlar yayınlanıyordu. Ne yaparsak ne kadar su tasarruf edeceğimiz anlatılıyordu. Bununla ilgili bütün kanallar yarış halinde programlar yapıyorlardı. Bence etkili de oluyordu. İnsanlar bilinçlenmişti az da olda.



Peki ne oldu da artık bunlar yayınlanmıyor? Küresel ısınma mı bitti? Barajlarımız %100 dolu mu? Yeterli suyumuz var mı? Neden üzerinde durulmuyor.Bir kaç sene öncesinde her akşam barajlardaki doluluk oranı haber olurdu. Yazın nasıl kavrulacağımız anlatılırdı? Yine sıcaklıklar söyleniyor ama barajlardan bahseden yok.(Bazı haber kanalları dışında)Bu sene yağmur yağmadı doğru düzgün. Bir kaç dakikalık sağnak yağışlar da barajları doldurmaya yetmez zaten. Kışın İstanbul'a kar bile yağmamışken nerden geliyor bu barajın suyu anlamadım ben.



Millet olarak son dakika insanları olduğumuz için barajda su bitince küresel ısınmanın etkilerinden bahsederiz artık.Sıcaklar iyice etkili olmaya başladığında "su kesintileri başlayacak" diye haber yaparlar.



Bence acilen yine bu reklamlar yayınlanmalı ve küresel ısınma tekrar gündemimize yerleşmeli. Küresel ısınma bir dönemin popüler gündem konusu olarak kalmamalı. Yine insanlar önlem almaya çağırılmalı.

3 yorum:

absalom dedi ki...

love "wag the dog" diye bi film var mutlaka seyretmeni tavsiye ederim...

gündem nasıl değiştirilir şahane bi örnektir.

niye tutmadı ki bu film?
benim mi garip zevklerim var?
yoksa tuttu da benim mi haberim yok her zamanki gibi?

:)

Kadina Dair dedi ki...

bulmaya çalışayım bu filmi. izleyince haber veririm :)

absalom dedi ki...

temem :)

beğenmesen bile şahaneymiş de ama love.
kandır beni.

kendimi garip hissetmeyeyim :))