26 Temmuz 2009 Pazar

Çat kapı!


Oldum olası misafirlerden pek hoşlanmam,haber vermeden gelenleri hiç sevmem zaten. Ne kadar yakın olunursa olunsun nezaketen bence bir telefon açılıp geleceklerini haber vermeleri gerekir. Kimseye böyle bir şey yapmadığım gibi bana da yapılmasını istemem.


Çat kapı gelmekten ne zevk alırlar onu da anlamam. Haber ver ki insanların kendilerini toplaması için biraz vakitleri olsun. Gündelik kıyafetleriyle misafir karşılamak istemezler insanlar.Aniden gelen bir misafir beni gündelik kıyafetimle görürse ben kendimi çok kötü hissederim. Sonuçta daha rahat kıyafetler giyilir.Ne bileyim ya da eviniz dağınıktır.Uzun zamandır vaktiniz olmamıştır her şey düzensizleşmiştir. Bu durumda eve bir misafir gelirse aniden olacak şey şudur : Ne kadar çekmece,gardrop vs varsa hepsi rastgele açılır ve o dağınıklık ortadan kaldırılmaya çalışılır.


Başka bir olasılık da belki evinizde onlara ikram edecek bir şey yoktur.Misafir umduğunu değil bulduğunu yer belki ama herkes aynı olmuyor malesef. Diğer bir olasılık da belki evdekilerle o gün bir plan yapmışsınızdır güzel bir film izleyeceksinizdir.Kimsenin bunu berbat etmeye hakkı yok bence.Evde olmak değil de dışarda olmak istersiniz belki.Önceden bir planınız vardır.Tam kapıdan çıkarken karşınızda misafirlerinizi görmek en son isteyeceğiniz şeydir.Sonuçta bir taraf iptal edilir.Muhtemelen bu da planınız olur.


Misafirin en kötüsü çat kapı gelendir ama daha da kötüsü bu çat kapı gelmeyi alışkanlık haline getirenlerdir. Sadece ben mi rahatsız oluyorum bu durumdan bilmiyorum ama gerçekten bana işkence gibi geliyor.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Yok bende rahatsız oluyorum. Sevmem pek misafiri. Mümkünse ben evden yokken gelsinler. Evet ev dağınık olabilir, hazırlığım yoktur ve en önemlisi başka planlarım olabilir.

Zeugma dedi ki...

Her kelimene katılıyorum..Az bile yazmışsın..
Ben de hayatta yapmadım ve yapılmasından hiç hoşlanmam.
Hadi o gün hastaysam, hadi sinirlerim bozuksa, hadi başka biri gelecekse, hadi benim bir yere sözüm varsa,sinemaya gideceksem..uzar gider.
Çat kapı gelmek densizlerin işidir.Asla hoş bir şey değil.
en az yarım saat önce bir telefon açılıp müsait olunup olunmadığı sorulmalıdır.
Yani görgü sahibi bir insan böyle davranır.
Eline sağlık canım.Çok güzel yazmışsın..

Zeugma dedi ki...

http://www.bloxoo.com/blog/desperately-in-love.blogspot.com

Bu linke tıklarsan blogun sahiplenilmeyi bekliyormuş. Bugün tesadüfen gördüm.
Belki de biliyorsundur.Bir ilgilen istersen ;)

Kadina Dair dedi ki...

teşekkürler zeugma yorum için. benim gibi düşünenler varmış demek :)

Ayrıca bloxoo için de teşekkürler.unutmuştum ben onu hallettim şimdi:)

Kadina Dair dedi ki...

neslihan yalnız değilmişim sevindim :) özlettin kendini yoktun uzun zamandır.:)

Adsız dedi ki...

İzin almak için bütün işlerimi halletmeye çalışıyordum.
Şimdi seni bloxoo'da gördüm ben buna çok sevindim.
bazen işyerinde sıkıldımda oraya bakar kaçarım. İşyerinde pek blogları gezemedim için.

absalom dedi ki...

ben de çat kapı geleni seviyorum :)

ama ben kurallar koydum herkes öğrendi love.
herkes içeceğini felan alsın gelsin abi.
yok öle.

Adsız dedi ki...

Çok yakın arkadaşlarımın gelmesinden rahatsızlık duymam, çünkü onlarla o kadar yakınımdır ki, şeftali lekeli tişörtümü, dağınık saçlarımı ve mutfak lavabosunda yıkanmayı bekleyen tabakları görseler de önemsemeyeceklerini bilirim. Onların yanında olduğum gibidir. Ama, o kadar yakın olmadığım kişilerin çat kapı gelmesinden ben de hoşlanmam. Bir de becerikli biri değilimdir öyle ortada bir şey yokken mükellef bir sofra yaratamam.

Kumsal dedi ki...

Haber vermemesi samimi olduğunuzdan kaynaklanıyordur
oyüzden gerek duymamıştır
bende çocukluları sevmem
kendiminde bir çocuğu halde:))