20 Haziran 2009 Cumartesi

Merak ettim


Bugünlerde dikkatimi çeken ve çok merak ettiğim bir konu var. Evde olmadığım için dışarda da iyice gözlemleme fırsatım oldu. Merak ettiğim şey öğrenciler ve kullandıkları telefonlarla ilgili.

Malum teknoloji her gün biraz daha gelişiyor. En hızlı gelişen de cep telefonları sanırım. Her gün bir yenisi çıkıyor daha üstün bir özellikle. Eskiden sadece konuşmak ve mesaj yazmak için kullandığımız telefonlarla artık fotoğraf çekebiliyor, internete bağlanabiliyoruz.Zaten internete bağlanmak demek her şey demek.

Ben öğrenci olduğum için çevremde benim gibi öğrenci olan bir çok kişiyi gözlemliyorum. Eskiden nerdeyse çoğu insanda aynı telefonu görmek mümkündü. Çeşit arttı herkes değişik değişik telefonlar kullanmaya başladı. Şu günlerde öğrencilerin elinde I-Phone ve BlackBerry çok görür oldum. Belki aranızda bu tür,genelde internete bağlanmak amacıyla alınan telefonlardan kullanan öğrenciler vardır ve benim merakımı giderirler.

Kusura bakılmasın ama öğrencilerde gördüğümde bana tamamen özentilik gibi geliyor. Sonuçta öğrencisin akşam eve gidince saatlerce internette vakit geçiriyorsun. Dışarda rahat et bari biraz.Bu kadar acele ne olabilir ki bir öğrenci için internette.Anında cevaplanması gereken bir e-posta mı geliyor sana sanki her gün. Mutlaka kontrol etmen gereken bir şey mi var da elinden düşürmüyorsun. Hiç sanmıyorum. Çalışan öğrenciler var biliyorum belki onlar bir istisna olabilir ama zaten kendi parasını kendisi kazanan birine lafım yok. Diğer gruptakiler ana-baba parası yiyen,telefonu cebinden her çıkarışında biraz daha büyüdüğünü zanneden kişiler zaten. Tek amaçları ben de BlackBerry / I-Phone vs. aldım diyip hava atabilmek.

Bir de şöyle bir grup var : I-Phone'dan sıkıldım BlackBerry almayı düşünüyorum ya da Blackberry'den sıkıldım I-Phone almayı düşünüyorum . Bu grup hakkında da yazacak bir şeyim yok zaten .

1 yorum:

absalom dedi ki...

love ben yazmıyorum çıkmıyo da..
sen yazıyomuşsun ben de çıkmıyomuş meğer.

alla alla.
:)